utorok 17. júna 2014

Špargľa na smotane















Potrebujeme: zelená špargľa, rýžová alebo sójová smotana, červená cibuľka, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, soľ, tymián, cukor, citrónová šťava

Špargľu umyjeme, osušíme a jemne ošúpeneme škrabkou na zemiaky(okrem hlavičiek). Dáme variť cca na 5 minút do vriacej vody, ktorú sme ochutili zľahka cukrom a citrónovou šťavou. Medzitým si na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú červenú cibuľku, časť odložíme bokom a zvyšok zalejeme smotanou. Povaríme, osolíme, pridáme tymián a prelisovaný cesnak. Hotové špargľu prelievame smotanovou omáčkou a posypeme opečenou cibuľkou. Podávame s varenými zemiakmi a výborná je aj s pečenou dyňou hokaido.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára