Potrebujeme: zelená špargľa, rýžová alebo sójová smotana,
červená cibuľka, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, soľ, tymián, cukor, citrónová
šťava
Špargľu umyjeme, osušíme a jemne ošúpeneme škrabkou na
zemiaky(okrem hlavičiek). Dáme variť cca na 5 minút do vriacej vody, ktorú sme
ochutili zľahka cukrom a citrónovou šťavou. Medzitým si na olivovom oleji
orestujeme nadrobno nakrájanú červenú cibuľku, časť odložíme bokom a zvyšok
zalejeme smotanou. Povaríme, osolíme, pridáme tymián a prelisovaný cesnak.
Hotové špargľu prelievame smotanovou omáčkou a posypeme opečenou cibuľkou.
Podávame s varenými zemiakmi a výborná je aj s pečenou dyňou hokaido.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára